Globalisti hakee kahta päätoimittajaa ja toimitussihteeriä vuodelle 2025

Iida pitää kädessään Globalisti-lehteä ja näyttää sitä kameralle

Kirkon ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemaker tuottaa Globalisti-lehteä, joka kertoo monipuolisesti maailman asioista ja siitä, kuinka niihin voi vaikuttaa. Jo muutaman vuoden ajan paperilehden lisäksi on tuotettu myös Globalisti-podcastia ja lehden artikkeleita julkaistu myös nettiartikkeleina. Globalistiin haetaan nyt kolmea vastuuvapaaehtoista, joista kaksi ovat vastuussa Globalisti-lehdestä ja yksi Globalisti-podcastista ja muusta Globalisti-sisällöstä.

Globalisti-lehden päätoimittaja ja toimitussihteeri

Globalistin tavoite on lisätä tietoa kehityskysymyksistä ja innostaa nuoria toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Globalisti-lehteä tehdään vapaaehtoisen toimituskunnan voimin. Kullekin lehdelle kootaan oma toimituskunta, joka suunnittelee lehden sisällön ja toteutuksen. Toimituskunta kokoontuu säännöllisesti ja tekee yhteistyöllä monipuolisen julkaisun.

Nyt haettavat päätoimittaja ja toimitussihteeri koordinoivat lehden toimintaa vuonna 2025. Vuoden aikana tehdään lehti, joka ilmestyy syksyksi numerolla 2/2025, minkä lisäksi artikkeleita julkaistaan myös verkkojulkaisuina ympäri vuoden.

Lehden päätoimittajan tehtävä on ohjata toimituskunnan työtä ja kehittää lehden sisältöä. Päätoimittajalta odotetaan aiempaa kokemusta lehtityöstä, etenkin kirjoittamisesta, sekä hyvää suomen kielen hallintaa ja kykyä toimittaa tekstejä. Häneltä odotetaan myös hyviä motivointi- ja tiimityöskentelytaitoja sekä kykyä ohjata toimituskuntaa juttujen tekemisessä ja kuvasuunnittelussa. Innostus kehityskysymyksiä kohtaan ja taito ideoida ajankohtaisia temaattisia sisältöjä ovat myös tärkeitä.

Lehden toimitussihteerin tehtävä on avustaa päätoimittajaa tehtävässään ja vastata osaltaan lehden aineiston hallinnasta. Häneltä odotetaan hyvää suomen kielen taitoa, kykyä oikolukea ja toimittaa tekstejä sekä ohjata myös toimituskuntaa näissä tehtävissä. Aiempi kokemus lehtityöstä on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Päätoimittaja ja toimitussihteerit tekevät työtä tiiminä.

Globalisti-podcastin päätoimittaja

Globalisti-podcastin päätoimittaja koordinoi Globalisti-podcastin toimintaa vuonna 2025. Podcastia tuotetaan vuoden aikana vähintään kolme jaksoa, joiden suunnittelusta ja koordinoinnista podcastin päätoimittaja on päävastuussa. Lisäksi vapaaehtoisen kiinnostuksen mukaan on mahdollista tuottaa myös muuta Globalistin henkeen sopivaa mediaa, kuten videoita, tai somepostauksia.

Globalisti-podcastin päätoimittajalta toivotaan kokemusta ja kiinnostusta podcastin tekemiseen. Changemaker-verkoston koordinaattorit myös tukevat podcastin päätoimittajaa tehtävässään. Podcasteja pystyy äänittämään Changemakerin äänitystarvikkeille, joiden käyttöön työntekijät opastavat podcastin päätoimittajaa.

Globalisti-podcastin päätoimittaja työskentelee tiiviissä yhteistyössä Globalisti-lehden päätoimittajan ja toimitussihteerin kanssa. Podcastin ja lehden tavoitteena on tukea toisiaan.

Hakeminen tehtäviin

Sekä Globalisti-podcastin, että -lehden päätoimittajan ja toimitussihteerin toivotaan olevan Changemakerin jäseniä tai liittyvän verkostoon (jäsenyys ei maksa mitään, liity täältä). Changemakerin ja Globalistin tunteminen entuudestaan helpottaa tehtävissä toimimista. Vastuuvapaaehtoisten työtä tukevat Changemakerin työntekijä sekä vapaaehtoiset.

Päätoimittajien ja toimitussihteerin toimikausi on 1.1.–31.12.2025. Tehtäviin perehdyttäminen tapahtuu nykyisen päätoimittajan ja toimitussihteerin toimesta vuoden 2024 lopulla.

Kaikille kolmelle vapaaehtoiselle maksetaan palkkio vapaaehtoistehtävän hoitamisesta 100 euroa per kausi, eli yhteensä 200 euroa per henkilö.

Vapaamuotoiset hakemukset tehtäviin lähetetään Changemaker-koordinaattori Matiakselle osoitteeseen matias.uusisilta@kua.fi 10.10.2024 mennessä. Kerro hakemuksessa nimesi ja ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja puhelinnumerosi. Kerro myös haetko lehden päätoimittajan,lehden toimitussihteerin vai podcastin päätoimittajan paikkaa, millaista kokemusta sinulla lehtityöstä  tai podcastin tekemisestä sekä miksi olisit sopiva hakemaasi tehtävään.

Päätoimittajat ja toimitussihteeri valitaan Changemakerin jäsenkokouksessa 11.10.2024.

Tutustu Globalisti-lehteen täällä.

Lisätietoja antaa nykyinen päätoimittaja Terhi Raikas (paatoimittaja@changemaker.fi) sekä Changemaker koordinaattori Matias Uusisilta (matias.uusisilta@kua.fi).