Changemakerin työryhmissä pääset helposti mukaan toimintaan

Kaksi Changemaker-vapaaehtoista hymyilevät kameralle. Toisella kädessään megafoni. Taustalla luminen maisema.

Syyskauden alkaessa jatkuvat myös Changemakerin työryhmien tapaamiset. Työryhmissä pääset tekemään Changemakerin globaalikasvatusmateriaalia, suunnittelemaan verkoston vaikuttamista ja koulutusviikonloppua tai kirjoittamaan Globalisti-lehteen.

Changemakerin toiminta on nuorten itse suunnittelemaa ja toteuttamaa. Käytännössä verkoston toimintaa suunnitellaan suurelta osin erilaisten työryhmien tapaamisissa. Haluaisitko tulla mukaan verkoston toimintaan? Etsi itsellesi sopiva työryhmä ja tule tapaamiseen!

Globaalikasvatustyöryhmä

Globaalikasvatusryhmässä pääset ideoimaan, suunnittelemaan ja kirjoittamaan materiaalia, joka tukee globaalikasvatusta kouluissa, seurakunnissa ja järjestöissä!

Globaalikasvatusryhmä kokoontuu syksyllä noin kerran kuukaudessa suunnittelemaan loppuvuodesta julkaistavaa päivitettyä versiota Changemakerin suositusta roolikorttiharjoiteesta.

Ryhmällä on oma WhatsApp-ryhmä, johon pääset mukaan ilmoittamalla kiinnostuksestasi Changemaker-koordinaattori Helmille WhatsAppilla (050 441 8820) tai sähköpostitse helmi.saksholm@kua.fi. Tieto tapaamisista löytyy myös tapahtumakalenterista ja Discordista.

Changemaker-viikonlopun suunnitteluryhmä

Kiinnostaako sinua tapahtumajärjestäminen? Changemakerin vuoden isointa tapahtumaa Changemaker-viikonloppua varten on kasattu suunnitteluryhmä, joka suunnittele viikonlopun ohjelmaa ja käytäntöjä. Ryhmässä saat kokemusta tapahtumajärjestämisestä ja pääset vaikuttamaan siihen, minkälaisia sisältöjä viikonloppuun tulee!

Changemaker-viikonlopun suunnitteluryhmällä on oma WhatsApp-ryhmä, johon pääset mukaan ilmoittamalla kiinnostuksestasi Changemaker-koordinaattori Helmille WhatsAppilla (050 441 8820) tai sähköpostitse helmi.saksholm@kua.fi. Ryhmä kokoontuu noin kolmen viikon välein etäyhteyksillä. Tieto tapaamisista löytyy myös tapahtumakalenterista ja Discordista.

Vaikuttamisryhmä

Haluaisitko kehittyä vaikuttajana ja oppia miten yhteiskunnallisiin asioihin vaikutetaan? Kiinnostaako sinua globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta kampanjointi? Vaikuttamisryhmässä sinulla on mahdollisuus päästä opettelemaan tärkeitä yhteiskunnallisen vaikuttamisen taitoja käytännön ja vaikuttamisen suunnittelun kautta.

Changemakerin vaikuttamisryhmän tapaamisessa suunnitellaan vuoden 2024 Välittääkö Suomi? -kampanjaa. Vuonna 2024 Changemaker keskittyy globaalin oikeudenmukaisuuden kysymysten esiin nostamiseen suomalaisessa keskustelussa. Vuoden aikana nostetaan esiin Changemakerin vanhoja kampanjateemoja ja tehdään vaikuttamista sen puolesta, että Suomi ei kääntyisi sisäänpäin, vaan olisi rohkeasti osa globaalia maailmaa.

Tapaamiset ovat avoimia kaikille Changemakerin jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille ja ne järjestetään Changemakerin Discord-kanavalla sekä Kirkon Ulkomaanavun toimistolla (Eteläranta 8, Helsinki.

Liity Changemakerin Discordiin tämän linkin kautta. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen) Discord vaatii rekisteröitymistä.

Globalistin toimituskunta

Globalistin toimituskuntaan kaivataan niin kirjoittajia kuin kuvittajiakin. Lehti on täysin vapaaehtoisten kirjoittama ja suunnittelema ja mukaan voi tulla niin kokeneemmat kirjoittajat kuin vasta kirjoittamisesta haaveilevatkin. Lehtityöstä kiinnostuneille järjestetään myös Globalistin lehtityökoulutus 11.9., jonka yhteydessä pidetään Globalistin toimituskunnan ensimmäinen kokous.

Tule mukaan lehtityökoulutukseen, niin pääset heti mukaan lehden tekoon!